Ideoita lapsen taideharrastukseen

Taide eri muodoissaan on hyvä harrastus myös lapselle, koska se edistää luovaa ajattelua ja tarjoaa parhaimmillaan onnistumisen elämyksiä, jotka auttavat nostamaan lapsen itsetuntoa. Millaisia taideharrastuksia sitten on tarjolla? Kerromme tällä sivulla muutamia vinkkejä.

Taidetta voi harrastaa myös kotona

Jos harrastusbudjetti on pieni, taidetta voi aivan hyvin harrastaa myös kotona. Esimerkiksi askartelu on kivaa ja luovaa puuhaa, jossa voi aivan hyvin käyttää hyväksi kierrätysmateriaaleja, jolloin askartelukustannukset jäävät pieniksi. Myös erilaiset käsityöt sopivat hyvin monenikäisille harrastajille. Maalaaminen on myös oivallinen harrastus, jota lapsi tai nuori voi tehdä kotonakin. Laadukkaat maalaustarvikkeet maksavat jonkin verran, mutta laatuun panostaminen kannattaa, jotta lapsi pääsee kunnolla kokeilemaan maalaamisen ihanuutta. Huonot tarvikkeet lannistavat helposti lapsen innostuksen jo alkumetreillä.

Taideharrastusmahdollisuuksia on tarjolla lapsille pilvin pimein

Jos lapsi haluaa harrastaa taidetta ohjatussa ryhmässä, on mahdollisuuksia tarjolla runsaasta – ainakin, jos asutte suuressa kaupungissa. Esimerkiksi lasten arkkitehtikoulu tai kuvataidekerho voivat olla kivoja vaihtoehtoja. Arkkitehtikoulussa lapset tutustuvat arkkitehtuurin saloihin leikin ja erilaisten kivojen töiden varjolla. Esimerkiksi iglun rakentaminen sokeripaloista ei välttämättä olekaan aivan niin helppo tehtävä, miltä se saattaa aluksi kuulostaa, vaan tehtävä vaatii rakentajaltaan suunnitelmallisuutta sekä käden ja silmän yhteispeliä. Lisäksi se vaatii aimo annoksen kärsivällisyyttä. Yksinkertaisuudessaan projekti on kuitenkin erittäin opettavainen!

restimpo