Ketkä ovat maailman kuuluisimpia taidemaalareita?

Maailmasta löytyy runsaasti toinen toistaan lahjakkaampia taiteilijoita, mutta muutama heistä on tästä huolimatta ylitse muiden. Kerromme tällä sivulla muutamasta erityisen hyvin tunnetusta taidemaalarista, joiden töitä ei ole unohdettu, vaikka taiteilijat itse ovat kuolleet jo kauan sitten.

Michelangelo oli aikansa yleisnero

Michelangelo on eräs maailman kuuluisimmista ja arvostetuimmista taiteilijoista – tai oikeastaan hän on jopa paljon enemmän, koska häntä voi hyvällä syyllä kutsua aikansa yleisneroksi. Kyseinen nero eli Italiassa 1400-1500-luvulla ja sen lisäksi että hän oli arvostettu taidemaalari, hän toimi myös kuvanveistäjänä, runoilijana sekä arkkitehtina. Daavid-patsas sekä Sikstuksen kappelin freskot ovat hänen kuuluisimpia töitään.

Leonardo da Vinci oli monilahjakas nero

Myös Leonardo da Vinciä voidaan pitää monilahjakkaana nerona, joka oli erinomainen taidemaalari, mutta myös hyvä kuvanveistäjä, matemaatikko, insinööri, tieteilijä, keksijä, anatomi sekä arkkitehti. Melko vaikuttava osaamislista! Mona Lisa ja Pyhä ehtoollinen ovat hänen kuuluisimpia töitään.

Mona Lisan vieno ilme kiinnostaa nykyäänkin. Erityisen mielenkiintoiseksi Mona Lisan tarinan tekee se, että Espanjasta on löydetty maalauksen kopio, joka on ilmeisesti maalattu samoihin aikoihin kuin Mona Lisa. Voi olla, että Mona Lisa -kopion on maalannut Leonardon oppilas. Kopio on antanut meille lisätietoa Mona Lisan mallina toimineesta henkilöstä, koska kopiossa tietyt yksityiskohdat tulevat paremmin esiin kuin alkuperäisessä maalauksessa. Onpa joku ollut sitäkin mieltä, että Mona Lisa olisi alun perin ollut Da Vincin itsestään maalaama nuoruuden omakuva. Mene ja tiedä, sillä Mona Lisa kätkee edelleenkin arvoituksensa melko tehokkaasti salaperäisen hymynsä taakse. Mona Lisan vaiherikas historia on mielenkiintoinen senkin vuoksi, että maalaus on ehditty jo varastaa Louvresta. Moni onkin sitä mieltä, että juuri vuonna 1911 tapahtunut varkaus onnistui nostamaan Mona Lisan maailmankuuluksi maalaukseksi.

Muita erityisen kuuluisia taidemaalareita

Muita erityisen kuuluisia taidemaalareita ovat esimerkiksi Vincent van Gogh, Rembrandt, Renoir, Pablo Picasso sekä Salvador Dali. Näiden taidemaalareiden teokset tunnetaan ympäri maailman ja ne ovat saaneet osakseen suurta arvostusta.

restimpo