Lasten värikylvyt ruokkivat lasten luovuutta

Vauva oppii jotakin uutta joka päivä. Juurikin lapsuudessaan ihminen on kaikkein herkimmillään vastaanottamaan tietoa: vain parissa vuodessa lapsi kehittyy pienestä ja avuttomasta, vaistojen varassa elävästä ihmisnyytistä käveleväksi, puhuvaksi ja ihmetteleväksi taaperoksi, joka keksii jotakin uutta päivittäin. Näin huimaa kehitystä ei enää vauvavuosien jälkeen tapahdu, joten on tärkeää ottaa siitä kaikki irti ja pyrkiä ruokkimaan oman vauvan oppimista kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Yksi tärkeimmistä kehityksen kohteista on luovuus. Ihminen on luova olento ja luovuus on yksi herkimmillään olevista taidoista jo pienellä vauvalla. Mikä parasta, luovat harrastukset ovat usein sellaisia, että ne eivät edes vaadi Rahalaitos kilpailutetun lainan ottamista, vaan usein harjoitteet voi helposti toteuttaa omassa kodissa minimaalisella budjetilla. Siitä huolimatta luovuus kehittää lapsen aivoja tutkitusti monella eri tavalla, ja luovaa oppimista saanut lapsi on myöhemmässä iässä kykeneväisempi tekemään omia päätöksiä, oppimaan lukemaan ja piirtämään, hahmottamaan ja suunnittelemaan. Toisin sanoen jo varhaisessa iässä kehitetty luovuus saattaa parhaillaan ratkaista lapsen koko tulevaisuuden.

Värikylvyt ovat vauvalle hauskaa oppimista

Monet kunnat Suomessa ovat alkaneet tarjota vauvoille värikylpyjä. Kirkkaat värit tutkitusti stimuloivat lasten aivoja ja kehittävät luovuutta – tästä syystä esimerkiksi lasten lelut ja kirjojen kuvitukset ovat yleensä kirkkaan värisiä. Värikylvyssä yhdistyy värien lisäksi hauskanpito ja oppiminen. Lapsi pääsee vapaasti sottaamaan ja tutkimaan värien maailmaa ja aivot saavat samalla aimo annoksen eri värejä. Vanhemmat voivat myös halutessaan säästää lastensa tekeleitä, sillä tuleva taiteilija saattaa itsekin tulevaisuudessa haluta nähdä, minkälaista taidetta hän on saanut aikaan jo varhaisessa iässä. Yllätä sinäkin vauvasi hauskalla yhteisellä ajalla ja suuntaa värikylpyyn!

restimpo