Kuka tahansa voi tehdä taidetta

Kuka voi määritellä itsensä taiteilijaksi? Taiteesta ja taiteilijoista puhuttaessa monelle tulevat ensimmäisenä mieleen Leonardo da Vincin kaltaiset taiteen ja historian suurmiehet, mutta harva tulee ajatelleeksi, että taide on itse asiassa huomattavasti laajempi käsite. Taidetta voivat olla esimerkiksi kaunis Kotitapetti, upeat veistokset, tatuoinnit tai kadunkulmiin spray-maalatut graffitit. Oikeastaan kuka tahansa voi olla taiteilija, eikä se ole erillinen kunnianimitys tai titteli, joka on pakko ansaita, tai kerho johon on pakko liittyä. Taiteilija on jokin sellainen käsite, joka lähtee itsestä ja omista tuntemuksista. Jos teet taidetta ja olet luova ihminen, sinäkin olet taiteilija eikä sinun tarvitse häpeillä sitä.

Taide kuuluu kaikille

Kuten sanottu, taide ei tosiaankaan ole mikään kultapossukerho, vaan sinäkin voit olla taiteilija. Muista, että taidetta on olemassa laidasta laitaan, ja sitä on myös mahdollista oppia. Sinun ei siis tarvitse heittää pensseliä nurkkaan, jos et heti ensiyrittämältä saa aikaan yhtä hyvää jälkeä kuin Michelangelo vuosikausien harjoituksen jälkeen. Harjoitus ja kärsivällisyys on taiteessa kaiken A ja O, ja sinun on hyväksyttävä se, että hyvän lopputuloksen aikaansaaminen saattaa viedä aikansa. Muista, ettei kukaan ole syntynyt maailmankuuluna taiteilijana, vaan kuuluisuuteen pääseminen on ottanut aikansa ja varsin moni taiteilija on tullut kuuluisaksi vasta pitkiä aikoja kuolemansa jälkeen – he eivät siis koskaan elämänsä aikana saaneet tietää, että heistä oli tullut kuuluisia.

Jokainen, joka tekee taidetta, on taiteilija. Taidetta voi tehdä kuka tahansa ja taide kuuluu kaikille. Taidemuotoja on olemassa niin monia erilaisia, että niiden joukosta löytyy taatusti jokaiselle jotakin sopivaa. Taidetta voivat tehdä niin lapset, aikuiset kuin vanhuksetkin. Mikäli haluat, voit myös myyä teoksesi muille ja hinnoitella sen itse. Muista, etteivät miljoonienkaan eurojen hintaisiksi arvioidut taideteokset loppujen lopuksi ole sen kummemmista materiaaleista tehtyjä, vaan käytännössä teosten hinta määräytyy aivan eri asioista ja sinäkin voit tienata teoksillasi omaisuuden.

restimpo